تاثیر آب و هوا در سوله سازی 


اقلیم آب و هوایی تهران قسمت‌های مختلفی دارد که ساخت و ساز در هر کدام از آنها مصالح و سازه خاص خود را طلب می‌کند. در مناطق شمالی استان تهران به خاطر نزدیک بودن به رشته کوه البرز، بارش باران و برف هر ساله بیشتر از سایر قسمت‌ها در این استان است. بنابراین باید شیب سقف‌ سوله‌های این منطقه بیشتر از مناطقی باشد بارش برف کمتر است. از طرف دیگر مصالح باید در قسمت‌هایی که رطوبت زیادی وجود دارد به طوری باشد که فرسوده نشده و به مرور زمان زنگ نزند.

وزش باد به علت منطقه جغرافیایی نیز قابل توجه است. چرا که باد می‌تواند روی مصالح اثرگذار بوده و گاها باعث خسارت‌های شدید در سوله شود. تغییرات دما نیز مسئله دیگری است که مهندسان طراح در ساخت و ساز سوله در نظر می‌گیرند چرا که می‌توانند برای تهویه هوا و انتخاب سیستم گرمایشی و سرمایشی تصمیم بهتری بگیرند.

 

انواع سوله سازی 


سوله‌ها از نظر کاربردی، ظاهری و نوع ساخت و ساز به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. از نظر ظاهری ۸ مدل سوله تا به حال در بازار معرفی شده و در هر منطقه‌ای قابل اجراست. ظاهر و متراژ سوله هم وابسته به خواسته و نیاز کارفرماست. اما نوع ساخت و ساز با مشورت و بررسی کارشناسان ما اتفاق می‌افتد. خوشبختانه سیستم سوله سازی تهران با توجه به گوناگونی موقعیت جغرافیایی، هر سه مدل سوله زیر را قابل اجرا می‌داند. 

سوله تیر ورقی
مطمئننا اکثر شما سوله‌هایی که در دور و اطراف خود دیده‌اید طراحی تیر ورقه‌ای دارند. سوله سازی در تهران و اصفهان نیز بیشتر با این مدل است چرا که قدیمی‌ترین طرح بوده و از سال‌ها قبل در کشورهایی مثل ایران، عراق، افغانستان و … کاربرد داشته است.

ساخت این سوله با با قطعات فولادی و ورق سیاه است و سقف‌ها به طور هشتی طراحی می‌شوند. شرکت‌های سوله سازی در تهران عموما با این روش چالش‌های بسیاری دارند و معمولا برای کارخانه‌جات بزرگ توصیه نمی‌شود. چرا که طول دهانه بیش از ۴۵ متر امکان ندارد و وزن نسبتا بالایی دارد که مقرون به صرفه نیست. 

 

 

سوله خرپایی


این سوله نسبت به دو نمونه دیگر ساده‌تر و بروزتر است. مصالحی که در این سوله استفاده می‌شود با سوله تیر ورقی مشابه است ما وجه تمایز این دو سوله در انجام محاسبات فنی است که در سوله خرپایی به طور دقیق‌تری انجام می‌شود.

برای مثال در طراحی و محاسبات ساخت این سوله از فولاد بسیار کمی استفاده می‌شود و این یعنی وزن بسیار کمتری نسبت به نمونه قبلی دارد فراموش نکنید که این میزان از فولاد هیچ تاثیر منفی بر روی امنیت سازه و مقاومتش در حوادث طبیعی ندارد.


سوله UBM


شاید بتونیم این سوله را ضعیف‌ترین سوله در این سه مدل بدانیم چرا که برای مناطق مرطوب و پر بارش ابدا توصیه نمی‌شود. سازه‌های UBM با ورقه‌های گالوانیزه فرم داده شده ساخته شده این ورقه‌ها با استفاده از دستگاهی که سمیر نام دارد به یکدیگر متصل می‌شود و روی سازه قرار می‌گیرند؛ اما نکته منفی سوله‌های این چنینی دقیقا همینجاست. 

ورقه‌های گالوانیزه هر آن امکان دارد با لرزش، انقباض یا انبساط از یکدیگر جدا شده و از بین بروند. در این صورت نیازمند تعمیر مجدد سوله هستیم که هزینه اضافی باید بابت آن پرداخت شود. تنها مزیت این نوع سوله نسبت به دو نمونه قبلی هزینه پایین در مرحله ساخت است. در پروژه های ساخت سوله در کاشان و سایر شهر ایران نیز شرکت کویر سوله را به عنوان پیمانکار خود انتخاب کنید

 

 

استاندارد های کارخانه و شرکت ساخت سوله در تهران

 


استانداردهای شرکت کویر سوله پارس با توجه به استانداردهای موجود در سازمان نظام مهندسی طراحی و اجرا می‌شود که به شرح ذیل است:

 

 

-طراحی دقیق و مطابق اصول:

کارخانه سوله سازی برای هر شغل و حرفه‌ای، سوله با ساخت و ساز مخصوص به آن را طراحی می‌کند. در مطالب بالا نیز در مورد انواع سوله توضیح دادیم و حالا در این مرحله تمام آنها را همراه با خود کارفرما بررسی کرده و بهترین و مقرون به صرفه‌ترین مدل را به ایشان پیشنهاد می‌دهیم. 

در قسمت بعدی طراحی اسکلت بندی ساختمان سوله و دفترچه محاسباتی با نظارت کامل کارشناسان نظام مهندسی ایران نوشته می‌شود. جالب است بدانید که طراحان ما در مجموعه کویر سوله پارس، جز مجرب‌ترین کادر طراحی و مهندسی سوله در کشور هستند.

 

 

۲-رعایت استاندارد در انتخاب مصالح:

شاید گمان کنید میزان و نوع مصالح در تمام مناطق و سوله‌ها یکسان است؛ اما به هیچ وجه اینطور نیست. برای مثال در خصوص ساخت سوله در تهران، برای برخی از مناطق  به علت بارش برف محدود در فصل زمستان، نیازی به شیب بیشتر از ۲۰ الی ۳۰ درجه نداریم. برای مناطقی که بارش برف و باران بیشتر است، معمولا برای قسمت ناودان از ورقه‌های ضخیم‌تری استفاده می‌شود. 

با توجه به متراژ، ارتفاع و دهانه سوله، ضخامت ورقه‌های سقف و دیواره انتخاب شده تا جوا‌بگوی وزن آنها نیز باشد. در ایران معمولا این اندازه‌ها برای دهانه سوله بین ۶ الی ۱۲ متر و برای ارتفاع بین اعداد ۵ تا ۲۵ متر طراحی می‌شود.

 

 

۳-فرآیند تولید منحصر به فرد:

شرکت کویر سوله پارس نسبت به رقبای خود سه مزیت مهم دارد. شرکت‌های دیگر از خط تولید z پروفیل، دستگاه‌های برش CNC و جوش زیر پودری گاها بی بهره هستند. در ایران سه الی چهار شرکت از دستگاه‌های جوش CNC  و زیر پودری استفاده می‌کنند. اما شرکت کویر سوله توانایی این را دارد که در خط تولید z پروفیل محصول منحصر به فردی را ساخته و با امکانات جوشکاری و برشکاری، بهترین سازه فلزی ممکن را آماده کند.

 


۴-مواد و مصالح با کیفیت:

موقعیت جغرافیای شرکت در قسمتی از ایران است که به مواد اولیه مصالح دسترسی بهتری داشته و می‌تواند انواع آنها را با کیفیت بسیار مطلوب در دست استفاده قرار دهد. این موضوع در قیمت نهایی سوله ساخته شده نیز برای مشتریان تاثیرگذار است. چرا که هر چقدر مواد و مصالح ارزان‌تر تهیه شوند، با قیمت پایین‌تری نیز محاسبه خواهد شد. نکات کلیدی ساخت سوله در کرمان را از این قسمت مطالعه کنید.

 

۵-فونداسیون زمین و مهندسی صحیح:

خاک و زیربنا یکی از قسمت‌های بسیار مهم دیگر در سوله سازی است چرا که باید در طولانی مدت وزن سازه را تحمل کرده و در بلایای طبیعی بتواند از سازه به خوبی محافظت کند. این موضوع باعث شد مهندسان با تجربه‌ای را در کنار خود داشته باشیم تا بهترین و اصولی‌ترین فونداسیون متناسب با جنس خاک ت در نظر گرفته شود.

 

 

نتیجه‌گیری

قیمت‌ گذاری‌های فعلی برای سوله سازی عموما ثابت نیست و با توجه به هر نوع متر و معیاری تغییر می‌کند. به همین خاطر نمی‌توانیم قیمت دقیقی را محاسبه کنیم. ضمن اینکه هر نوع سوله قیمت مخصوص به خود را دارد. اما پیشنهاد می‌کنیم قبل از هر چیزی سری به صفحه برآورد هزینه بزنید و  هزینهه ساخت سوله مد نظر خود را به طور حدودی محاسبه کنید.
طراحی نقشه یک فرآیند حیاتی در هر پروژه ساخت و ساز است که نیازمند دقت، خلاقیت و دانش فنی است. با توجه به اهمیت بالای نقشه‌ها در برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌ها، آشنایی با مراحل و ابزارهای طراحی آن‌ها برای هر متخصص در این حوزه ضروری است. با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، می‌توان کیفیت و دقت طراحی نقشه‌ها را به طور چشمگیری افزایش داد.