۱- سینک ظرف‌شویی روکار


شاید اولین گزینه‌ای که هنگام خرید سینک ظرف‌شویی با آن مواجه می‌شوید، مدل روکار است. همان‌طور که از اسم این مدل پیداست، سینک روکار بر روی سطح کانتر نصب می‌شود. برای نصب سینک روکار بر اساس قالب و اندازه‌ای که توسط سازنده سینک ارائه شده است فضایی خالی بر روی کانتر ایجاد می‌شود و سینک از بالا بر روی کانتر قرار می‌گیرد. در این مدل تمام وزن سینک بر لبه‌های آن وارد می‌شود و نصاب این لبه‌ها را با سیلیکون به کانتر می‌چسباند.

مزیت سینک روکار در تنوع فراوان مدل‌های آن و نصب آسان است. ازآنجاکه این مدل رایج‌ترین انواع سینک ظرف‌شویی است، می‌توانید در بازار هر مدل را با هر نوع کیفیتی را که مناسب آشپزخانه شما باشد پیدا کنید. معتبرترین برند های سینک ظرفشویی از جمله سینک ظرفشویی استیل البرز، سینک کن و سینک ظرفشویی اخوان را نام برد. این برند ها از بالا ترین و بهترین مواد اولیه ساخته شده اند.

بزرگ‌ترین عیب سینک ظرف‌شویی روکار مربوط به لبه‌های آن است. ازآنجاکه لبه‌های سینک بر بالای کانتر نصب می‌شود و کمی برجسته‌تر از سطح کانتر است، نمی‌توانید موقع شست و شوی کانتر آب را مستقیم به سمت داخل سینک هدایت کنید.

بیشتر بدانید روش نصب لوله سیفون سینک ظرفشویی دو لگنه

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
محبوب‌ترین نوع از انواع سینک ظرف‌شویی آشپزخانه مدل روکار آن است که توسط لبه‌های آن به کانتر متصل می‌شود.
۲- سینک ظرف‌شویی توکار
برخلاف سینک‌های مدل روکار، این مدل از انواع سینک ظرف‌شویی با گیره‌های مخصوص به ته کانتر وصل می‌شود. با اولین دفعه که آب اضافی و آشغال‌های رو سطح کانتر را با اسفنج مستقیم به داخل سینک می‌ریزید، عاشق این مدل سینک خواهید شد. سینک توکار لبه‌ای ندارد که مانع تمیز کردن کانتر شود و این بهترین مزیت این مدل سینک است. (مطلب پیشنهادی: از بین بردن خط و خش سینک ظرف‌شویی)

اما نداشتن لبه برای سینک مدل توکار می‌تواند ایجاد مشکل کند، به این صورت که در اثر استفاده مداوم در محل اتصال قسمت بالایی سینک به کانتر چربی و آلودگی جمع می‌شود و نیاز به تمیزکاری مداوم دارد.

سینک ظرفشویی

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟


با سینک توکار تمیز کردن سطح کانتر آسان می‌شود. این مدل سینک در قسمت داخلی کانتر نصب می‌شود.
۳- سینک دو لگنه
محبوب‌ترین قالب از انواع سینک ظرف‌شویی که آن را در اکثر آشپزخانه‌ها می‌بینیم، سینک دو لگنه است. با کمک سینک دو لگنه می‌توان شستشوی ظرف را در یک سمت و آبکشی را در سمت دیگر انجام داد. سینک دو لگنه مزایای فراوانی دارد از قبیل چندکاره بودن و انعطاف‌پذیری در کارایی.

تنها عیب سینک دو لگنه در کوچک‌تر بودن ابعاد لگن‌های آن نسبت به سینک تک لگنه است. این ویژگی شست و شوی ظرف‌های بزرگ مثل دیگ و تابه را در این سینک‌ها مشکل می‌کند.

در این قسمت درباره انواع مدل های جدید سینک توضیحات خوبی ارائه کردیم.

 

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
سینک دو لگنه تمام کارهایی که هنگام ظرف‌شویی انجام می‌دهیم را تحت پوشش می‌گیرد یعنی شستشو، آبکشی و خشک‌کردن ظرف‌ها.
۴- سینک تک لگنه
سینک های مدل تک لگنه در دسته‌بندی عمومی‌تر انواع سینک ظرف‌شویی قرار می‌گیرند. سینک‌هایی که از قدیم تا به امروز در آشپزخانه‌ها مورداستفاده قرارگرفته‌اند. سینک تک لگنه برای شستن ظرف‌های حجیم به‌اندازه کافی بزرگ است و این ویژگی آن را برای خانه‌هایی با جمعیت زیاد و پخت‌وپز فراوان ایدئال می‌کند. اما چندکاره نبودن بزرگ‌ترین ایراد آن است.

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
اگر خانه ای با تعداد نفرات زیاد را اداره می کنید یا به گرفتن مهمانی های شام و نهار علاقه دارید، سینک تک لگنه انتخاب مناسب شماست.
۵- سینک با صفحه زهکش
یکی از انواع سینک ظرف‌شویی مدل صفحه دار است. این مدل سینک از یک لگن در یک سو و یک صفحه فلزی سوراخ‌دار (زهکشی شده) در سوی دیگر تشکیل‌شده است. قسمت صفحه زهکش سینک هم‌سطح با کانتر است. از مزیت‌های سینک با صفحه زهکش مناسب بودن آن برای آشپزخانه‌های کوچک است. همچنین صفحه کناری سینک آب جمع شده از ظروف را تخلیه می‌کند و باعث سریع‌تر خشک شدن آن‌ها می‌شود. (پیشنهاد مطالعه: برطرف کردن نشتی سینک و سیفون ظرفشویی)

از معایب این مدل سینک ظرف‌شویی کوچک بودن لگن آن است. پس اگر برای افراد زیادی آشپزی می‌کنید، این سینک انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود.


سینک دارای صفحه زهکشی شده برای فضاهای محدود ایده‌آل است و به خشک شدن سریع ظرف‌ها کمک می‌کند.


انواع جنس‌های سینک ظرف‌شویی


۱- سینک ساخته‌شده از استنلس استیل (فولاد ضدزنگ)
سینک‌های ساخته‌شده از استنلس استیل در بازار محبوبیت فراوان دارند به‌گونه‌ای که حدود ۷۰% از کل سینک‌های ساخته‌شده از جنس فولاد ضدزنگ هستند. در مقایسه با سایر متریال های سازنده سینک، فولاد ضدزنگ قیمت نسبتاً بالایی دارد. انعطاف‌پذیری این متریال به سازندگان کمک می‌کند که سینک‌هایی با انواع مدل‌ها و قالب‌های گوناگون از فولاد ضدزنگ بسازند. (پیشنهاد مطالعه: مزایای دستگاه تصفیه آب زیر سینکی)

از معایب سینک‌های ساخته‌شده از فولاد ضدزنگ این است که سروصدای بیشتری موقع ظرف شستن تولید می‌کنند. همچنین باوجود دوام بالای این جنس، اغلب خش زیادی برمی‌دارند و لکه‌های آب را رو بدنه خود بیش‌تر نشان می‌دهند.

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
رایج‌ترین ماده استفاده‌شده در ساخت سینک فولاد ضدزنگ است. این ماده مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر حرارت و خوردگی نشان می‌دهد.
۲- سینک ساخته‌شده از کامپوزیت گرانیت
آیا تابه‌حال درباره سینک‌های کامپوزیت چیزی شنیده‌اید؟ هنگامی‌که افراد در مورد این جنس صحبت می‌کنند منظورشان کامپوزیت گرانیت یا کوارتز است. سینک‌های کامپوزیت با ترکیب کردن گرانیت یا کوارتز خردشده با رزین ساخته می‌شوند. نسبت ترکیب این دو بسته به نوع و تولیدکننده سینک می‌تواند متفاوت باشد ولی حدوداً نسبت کامپوزیت برابر است با ۸۰% سنگ و ۲۰% رزین. از مزایای کامپوزیت گرانیت می‌توان به زیبایی و دوام فراوان آن نسبت به استهلاک و خش افتادن اشاره کرد.

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
سینک‌های ساخته‌شده از کامپوزیت گرانیت زیبایی سنگ‌های گرانیتی را به آشپزخانه شما هدیه می‌دهند.
۳- سینک ساخته‌شده از مس
زیبایی فریبنده سینک‌های مسی آن را تبدیل به عضوی چشمگیر و تماشایی در هر آشپزخانه‌ای می‌کند. البته سینک‌های مسی ویژگی‌های خاصی دارند که پیش از خریداری کردن باید آن را در نظر داشته باشید. (پیشنهاد مطالعه: پنج روش برای تمیز کردن ظروف مسی)

سینک‌های مسی اغلب توسط صنعت گران به‌صورت دست‌ساز ساخته می‌شوند. این ویژگی جذابیت ظاهری فراوانی به آن‌ها می‌دهد اما درعین‌حال باعث می‌شود سطح کیفیت سینک‌های مسی موجود در بازار با هم تفاوت زیادی داشته باشد. همچنین ممکن است این جنس از سینک‌ها در اندازه استاندارد تولید نشده باشند. پس  باید پیش از خرید در مورد اعتبار تولیدکننده آن به‌خوبی تحقیق کنید.

فلز مس با گذر زمان درخشش خود را از دست می‌دهد و رنگی سیرتر با رویه‌ای شبیه به پتینه به خود می‌گیرد. می‌توان روند این تغییر رنگ را کند نمود اما نمی‌توان آن را کاملاً متوقف کرد. پس پیش از خرید سینک مسی ببینید آیا ظاهر تغییر رنگ داده آن را دوست دارید یا نه.

برخلاف تصور عموم روش نگهداری و دوام سینک مسی تفاوتی با سایر سینک‌ها ندارد و نیازی به‌صرف وقت فراوان برای نگه‌داری از آن ندارید.

بیشتر بدانید دلیل بوی فاضلاب سینک ظرفشویی چیست و چطور آن را رفع کنیم؟

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
سینک‌های مسی با ظاهر پرداخته خود زیبایی آشپزخانه شما را دوچندان می‌کنند. اما تنوع مدل‌ها و اندازه‌های آن از سایر سینک‌ها محدودتر است.
۴- سینک ساخته‌شده از چدن
چدن از قدیمی‌ترین متریال های استفاده‌شده برای سینک‌های ظرفشویی است و تا به امروز محبوبیت خود را حفظ کرده است. رویه روشن و براق سینک‌های چدنی که تا ده‌ها سال دوام دارد، آن را انتخابی جذاب برای بسیاری از افراد می‌سازد. این رویه ضخامت زیادی دارد و در برابر خوردگی و خش برداشتن بسیار مقاوم است. تمیز نگه‌داشتن سینک‌های چدنی کار آسانی است و رنگ آن به‌آسانی تغییر نمی‌کند.

 

معتبرترین برند های سینک ظرفشویی از جمله سینک ظرفشویی استیل البرز، سینک کن و سینک ظرفشویی اخوان را نام برد. این برند ها از بالا ترین و بهترین مواد اولیه ساخته شده اند.

 

اما این جنس سینک معایب خود را نیز دارد، از قبیل وزن زیاد (تا دو برابر سینک فولاد ضدزنگ) و به‌تبع آن سخت‌تر نصب شدن. همچنین قیمت چدن از فولاد ضدزنگ بالاتر است.

انواع سینک ظرف‌شویی ؛ کدام جنس و مدل مناسب آشپزخانه تان است؟
سینک چدنی از قدیم مورد استفاده بوده است اما مدل‌های جدید آن در رنگ‌ها و طرح‌های متنوع و دوام بیش‌تر به بازار عرضه‌شده است.
سخن پایانی
ازآنجاکه سینک ظرف‌شویی آشپزخانه از پرکاربردترین وسایل خانه است، لازم است قبل از خرید در مورد مدل‌ها و انواع آن تحقیق کنیم. به‌این‌ترتیب در این مقاله انواع سینک ظرف‌شویی و جنس مواد سازنده آن را برشمردیم. اگر قصد بازسازی آشپزخانه و نصب سینک آشپزخانه جدید را دارید می‌توانید با کمک استادکار با متخصصان این زمینه تماس بگیرید.

منبع : استادکار